Túrarandi

Túrarandi - ahol az utak összeérnek

Semmi kétség, túrázni remek dolog. Gyönyörködni az erdő ezer arcában tavasszal, amikor lombosodnak a fák, nyáron, amikor virágoktól tarkállanak a rétek, ősszel, amikor színesednek a falevelek, és télen, amikor hó borítja a domboldalakat... De miért is mennél egyedül? 

A Túrarandi nem csak gyaloglásról szól, ismerkedünk, beszélgetünk és új kapcsolatokat építünk, egy csapat lánnyal és egy csapat fiúval. A túra elején egy kis bemutatkozással kezdünk, amikor már csak magunk vagyunk és már indul is a túránk, a maga szépségével és meghittségével. A távok nem  bejárhatatlanul hosszúak, a terep is könnyű, és minden túrán a túravezető ügyel arra, hogy senki ne maradjon le és mindenki a lehető legjobban érezze magát. 

Gyönyörű és egyedi túraútvonalakat választunk a randiknak, melyek jellemzően távol esnek a mindenki által kedvelt és ezért „zsúfolt" turista helyektől, így az ismerkedéshez nyugalmat, a túrázásnak élményt adunk. Rutinos és kevésbé rutinos túrázóink is mindig jól érzik magukat, mert az útvonalak és a terep nem nehéz, és izgalmas, vidám megállókat iktatunk be, ahol a csapat összehozása érdekében a túravezetőnk hol egy íjat kap elő, hol „róka vadászatra" invitál, hol közös zsíroskenyér készítést kezdeményez, amihez valamennyi alkatrész a hátizsákjában lapul.

Túra változatok         

  • Csillagleső randi (Éjszakai túra nyári estéken, általában 17-18 órai kezdéssel, aminek elengedhetetlen része a lámpa, távcső, íjász felszerelés, forralt bor és tea, amit a túravezetőnk visz nektek.)
  • Bográcsolós randi (Laza, frissítő sétával elérjük a bográcsolós helyünket, ahol előkészítve vár minket a tűz, hangulattól és időjárástól függően mi magunk vagy a házigazdáink készítik el a finom ételt, amit közösen fogyasztunk el vidáman, játékosan, beszélgetve.)   
  • Piknik randi (A hangsúly a lazításon van, fele annyi gyalogolással jár, mint egy túra, de a piknik kosár tartalma kétszer annyi, tele szezonális finomságokkal, harapnivalóval. Igazi pléden ücsörgős, beszélgetős és vicces játékokkal tűzdelt piknik-re gondolj 3-4 óra időtartamban.)  
  • Erdőkerülő randi (rövidebb túra 3-4 óra időtartamban és több játékkal.)
  • Szentendrei randi (bár Szentendre egy ismertebb helyszín, úgy gondoltuk, kár lenne az ismerkedésből kihagyni az "időtlen" és vidám barangolást, a mesés tájat, a Várdombot, egy hangulatos levesbárt és a bennfentes túravezető-játékmester érdekes történeteit).


Hogyan képzelj el egy túrarandit? 

Reggel 9 és 10 óra között találkozunk egy Budapest környéki kiindulóponton, ahonnan útnak indulunk.

A túrák gyönyörű és egyedi helyeken mennek, igyekszünk újdonságot nyújtani az útvonalakkal is, így biztosítva a változatosságot és azt is, hogy magunk lehessünk, ne táborozzon le mellénk senki vagy ne kelljen lehúzódni állandóan az útról. Az útvonalat részletesen, előre megadjuk e-mailben. Az útvonal túránként változik, hogy ha többször is velünk tartasz, akkor is újdonság legyen.

Kényelmes tempóban gyalogolunk és az útba eső látnivalókat is mindig megnézzük. Ez nem egy teljesítménytúra, mindenkit bevárunk, a távok nem túl hosszúak és a terep sem nehéz. A létszám minimum 10 fő maximum 20 fő, a szervezés során kiemelten figyelünk a kiegyensúlyozott arányokra, ezért előfordulhat, hogy telefonon is egyeztetünk veled vagy javaslatot teszünk, ha véletlen a korosztály eltérő a tiedtől.

Minden alkalom egy bemutatkozóval kezdődik, így könnyen áthidalható az első pár perc, amikor még nem ismerjük egymást. A túra során többször megállunk, és érdekes feladatokat, játékokat oldunk meg párban vagy 3 fős kiscsoportban. A csapattagok tudása így összeadódik, kiderülnek a közös érdeklődések, tapasztalatok, szimpátiák. A játékok során mindig valaki más lesz a csapattársad, így a megismerésből senki sem marad ki.

A túra során mindig van egy hangulatos piknikező helyünk, ahol zsíros-kenyér katonákat gyártunk lilahagymával, sóval, paprikával és elmajszolhatjuk a hazai csomagolású szendvicseket is. A zsíros-kenyérhez valókat a túravezetők viszik, elegendőt az egész csapat számára. A túra késő délután ér véget, zordabb időben (ősszel és télen) rövidített útvonalon megyünk, hogy ne sötétedjen ránk. Az eső vagy más zavaró tényező nem riaszt el bennünket, csak vészhelyzet esetén halasztunk túrát a rossz időre hivatkozva. Előzetesen e-mailben a javasolt öltözéket és felszerelést is megírjuk nektek. Körültekintően, sportosan, nyitottan és jó kedvvel vágunk neki a túrázásnak minden évszakban! 

Búcsúzóul egy kérdőívben megjelölheted azokat a résztvevőket, akikkel szívesen kapcsolatba lépnél. Kölcsönös jelölés esetén, 48 órán belül kapsz egy levelet tőlünk e-mailben és máris folytatódhat az ismerkedés. Megküldjük nektek egymás elérhetőségeit.

A randi után a regisztrált tagjaink között még lehetőséged van megkeresni a többieket utólag is, mivel online jelentkezés esetén, az adatlapokon látszik, hogy ki melyik programunkon vett részt.

Szervezés

A szervezés során személyes odafigyeléssel biztosítjuk a kor és arány garanciát, ami azt jelenti, hogy a fiúk és lányok aránya, ill. a korosztály is kiegyensúlyozott. Az eltérés a fiúk és a lányok létszáma között max 2-3 fő lehet. A randit minimum 5 fiú és 5 lány részvételével tartjuk meg, de a jellemző csoport létszámunk 16-20 fő, ami pont elég nagy ahhoz, hogy jól lehessen ismerkedni és pont elég kicsi ahhoz, hogy mindenkit megismerhess. Ha az arány vagy a létszám nem jól alakul, inkább a halasztás vagy lemondás mellett döntünk, amit a jelentkezőkkel e-mailben és telefonon is egyeztetünk. A szervezés során az egyedi kéréseket is figyelembe vesszük.

Korosztály és arány garanciánkról itt olvashatsz

Túra útvonalak          

Jellemzően a budai hegyekben túrázunk, így vannak útvonalaink Nagykovácsinál, Solymárom, Biatorbágyon, Budaörsnél. 

10 ok, amiért érdemes eljönnöd     

1. Esélyt adsz magadnak, hogy hozzád hasonló nyitott társaságban találj párt magadnak.          
2. Személyesen találkozhatsz több fiúval-lánnyal is, így nem kell fényképek alapján döntened, hogy belemész-e egy feszengős szemtől-szembe randiba.       
3. Nemcsak egy randiról van szó, hanem egy klassz programról, 2in1 ismerkedhetsz.   
4. Ha nem is jár pártalálással a randi, akkor is biztos, hogy jól fogod magad érezni.          
5. Friss levegőn vagy aktívan töltöd az idődet, áthidalva, ha esetleg nincs kivel programot csinálj.
6. Itt sok hozzád hasonló fiút, lányt ismerhetsz meg.
7. Ez a nap kezdete lehet valami újnak az életedben.      
8. A játék és a játékos túravezető összehozza a csapatot, biztosan nem maradsz egyedül, még ha nehezebben is kezdeményezel beszélgetést.  
9. Sokszor nem csak párok, de barátságok is kialakulnak, amire nagyon büszkék vagyunk.            
10. Ha mi, szervezők is megismertünk téged, személyes tudunk rád figyelni és szólunk, ha úgy érezzük „most jelentkezned kellene":)

Regisztrálok