Origo

Szerelem a drótszamáron

A társkeresésen kívül a randevúkat szervező hirdetésekkel is tele van az internet, sok helyen azonban évek óta nem frissültek a programok, látszik, hogy egy-egy alkalomra hozták létre az oldalt, majd nem foglalkoztak többet vele. Ha valaki unja az egyszerű rapidrandikat, mehet például túrázni vagy kerékpározni.

A bringás és túrás randevúkat kínáló Randimásképp.hu-t üzemeltető cég egyik tulajdonosa, Kálmán Dóra azt mondta: az ötlet az öccsétől indult, akinek volt egy kerékpáros túrákat szervező cége. Dóra a barátnői és ismerősei között is azt tapasztalta, hogy nehezen találnak párt, az internetes társkeresésből pedig kiábrándultak. "Felmerült bennünk, hogy miért nem kezdünk el olyan randikat szervezni, ahol a közös élmény összehozza az embereket. A hangos diszkón és a kép nélküli netes ismerkedésen túl gondolkodtunk" - mesélte a cég másik tulajdonosa, Király Szilvia. A túrákra főként a 30 és 43 év közötti korosztály jelentkezik, arra pedig figyelnek a szervezők, hogy egyenlő számban legyenek jelen férfiak és nők. Igazi happy endes sztorit nem mesélt Dóra, de volt már olyan pár, aki náluk jött össze: "A legpozitívabb visszajelzés az volt, hogy valaki háromszor is visszajött a bringatúránkra."

Király Szilvia szerint hiába telített a piac, ha valaki olyat tud mutatni, ami még hiányzik, van esélye, hogy sikeres legyen. "Persze sokkal egyszerűbb létrehozni egy netes felületet, és beszedni a tagsági díjakat, de amit mi csinálunk, egy program is egyben." A bringás túrák 4 ezer, a gyalogos túrák pedig 3500 forintba kerülnek, ebben benne van a szervezés, a túravezetés és a szalonnasütés alapanyaga.